Home Emmen Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge Bedrijfswagens over

Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge Bedrijfswagens over

0
Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge Bedrijfswagens over

Bakker Bedrijfswagens – onderdeel van de Bakker Groep – verstevigt haar positie met de voorgenomen overname* van de bedrijfswagenactiviteiten van de Sent Waninge Groep. Met de overname van Sent Waninge Bedrijfswagens breidt Bakker Bedrijfswagens haar activiteiten uit in Noord- en Oost-Nederland.

Beide dealerbedrijven richten zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van de merken DAF en GINAF en bestelwagens van de merken FIAT en Iveco.

De zes vestigingen van Sent Waninge (Assen, Emmen, Hengelo, Hoogeveen, Stadskanaal en Zwolle) worden toegevoegd aan de twaalf vestigingen van Bakker Bedrijfswagens (Amersfoort, Apeldoorn, Apeldoorn TRP, Barneveld, Doetinchem, Duiven, Ederveen, Harderwijk, Nijkerk, Scherpenzeel, Utrecht en Winterswijk). Naast de bedrijfswagenvestigingen worden ook het Schadeherstelbedrijf en Sent Waninge Techniek – beide gevestigd in Hoogeveen – overgenomen. Door deze overname wordt een bedrijf gevormd met circa 180 miljoen euro omzet en circa 425 medewerkers.

Jan Prins, algemeen directeur Sent Waninge Groep: ”Door deze overname wordt een stabiele basis gecreëerd voor een gezond truckbedrijf. De verkoop van de bedrijfswagentak van Sent Waninge past goed in een consoliderende markt. Aangezien Sent Waninge Bedrijfswagens en Bakker Bedrijfswagens een aansluitend dealergebied hebben, is dit een mooie en logische stap.”

Tom van de Mosselaar, algemeen directeur Bakker Bedrijfswagens: ”Het familiebedrijf Sent Waninge heeft een vergelijkbare historie als de Bakker Groep en een grote reputatie als truck dealer bedrijf. Wij zijn enorm trots dat wij Sent Waninge Bedrijfswagens met haar hooggekwalificeerde medewerkers en specialistische kennis kunnen samenvoegen met ons bedrijf. Hierdoor ontstaat een bedrijfswagen dealer bedrijf, dat nog beter in staat is om de mobiliteitsvraagstukken van haar klanten op te lossen. Bovendien biedt de samenvoeging onze medewerkers unieke mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te groeien.”

De logistieke bedrijven van de Sent Waninge Groep (Transportbedrijven Sent Waninge, Transpa Emmen en DGO Express) zullen de logistieke dienstverlening als Sent Waninge Groep zelfstandig onveranderd voortzetten.

De Bakker Groep heeft naast de Bedrijfswagendivisie een Logistieke divisie met warehouse- en transportactiviteiten van food en aanverwante producten. Hiermee vervult zij de logistieke schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Bakker Logistiek is gevestigd in Nederland met vestigingen in Zeewolde, Deventer, Gieten, Heerenveen en Tilburg.

De definitieve transactie is afhankelijk van de benodigde goedkeuringen van de toezichthoudende autoriteiten, advisering van de betrokken vakbonden en ondernemingsraden en positieve uitkomsten van het boekenonderzoek.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!