Home Coevorden AREA gaat vanaf woensdag weer restafvalcontainers legen

AREA gaat vanaf woensdag weer restafvalcontainers legen

0
AREA gaat vanaf woensdag weer restafvalcontainers legen
(Foto: AREA)

AREA start vanaf woensdag 10 februari de afvalinzameling in Coevorden, Emmen en Hoogeveen weer op. Als eerste concentreren zij zich op het legen van de restafvalcontainers.

De milieustraten zijn gewoon geopend voor onder meer het inleveren van overtollig PMD en oud papier. Omdat de inzameling nog niet in zijn geheel kan worden hervat en er per gemeente andere richtlijnen en situaties gelden, heeft AREA onderstaand overzicht voor u opgesteld.

In alle gevallen adviseren zij u om de Afval App te installeren en onze website en social media in de gaten te houden. Aangezien nog niet alle wegen even goed begaanbaar zijn, is het noodzakelijk om uw containers in de straat aan te bieden op plaatsen waar een vrachtwagen bij kan komen (niet achter een sneeuwduin of ander obstakel).

  • Met ingang van woensdag 10 februari word de restafval als gebruikelijk geleegd. Vanaf woensdag 10 februari start AREA ook met het legen van de ondergrondse containers. AREA zet hier extra materieel op in. Prioriteit heeft ook hier het restafval. De restafvalroute van afgelopen maandag wordt donderdag 11 februari ingehaald. De restafvalroute van dinsdag wordt op vrijdag 12 februari ingehaald.
  • GFT-afval wordt deze week niet ingezameld en wordt ook niet ingehaald. Gezien de beperkte hoeveelheid GFT-afval in de winterperiode wordt 1 ronde overgeslagen. Het PMD-afval wordt volgende week NIET ingezameld. PMD kan altijd gratis aangeboden worden op de milieustraten, bij ondergrondse PMD- containers in de wijken en bij winkelcentra. Het oud papier zal deze en volgende week ook niet huis-aan-huis worden ingezameld. Met verenigingen/scholen worden afspraken gemaakt voor brenglocaties op de normale inzameldag. Houdt hiervoor de Afval app in de gaten. Vrijdagmiddag beslist AREA of ze volgende week PMD kan inzamelen in de gemeente Emmen.
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!