Home Coronavirus Afdelingen ziekenhuislocatie Scheper in Emmen weer coronavrij

Afdelingen ziekenhuislocatie Scheper in Emmen weer coronavrij

0
Afdelingen ziekenhuislocatie Scheper in Emmen weer coronavrij

De afdeling Longgeneeskunde en de afdeling Geriatrie op ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep in Emmen zijn weer coronavrij.

De twee afdelingen zijn schoongemaakt en weer geopend voor opname van nieuwe patiënten.

Op de afdelingen raakten in totaal 19 patiënten en 11 medewerkers besmet. Een aantal patiënten verblijft momenteel nog op de coronaverpleegafdelingen van ziekenhuislocatie Scheper of woonzorgcentrum De Horst in Emmen. Een aantal medewerkers is nog thuis aan het herstellen.

Enkele patiënten die besmet raakten met het coronavirus zijn overleden. Het is moeilijk te zeggen welke rol het coronavirus gespeeld heeft bij het overlijden van deze patiënten, mede omdat deze patiënten opgenomen waren in het ziekenhuis met een ander ziektebeeld.


Al maandenlang worden op alle ziekenhuislocaties van Treant maatregelen genomen om het virus buiten de deur te houden en verspreiding te voorkomen, zoals screening bij de ingang van het ziekenhuis, het testen van patiënten bij opname, het verstrekken van medische mondneusmaskers aan patiënten en bezoekers en er geldt een aangepaste bezoekregeling.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!