Home Coronavirus Aandacht voor 1,5 meter bij de griepprik in Klazienaveen

Aandacht voor 1,5 meter bij de griepprik in Klazienaveen

0
Aandacht voor 1,5 meter bij de griepprik in Klazienaveen

Zaterdag ochtend deelden wethouder Raymond Wanders en huisarts Marjolein Cox paraplu’s uit bij Huisartsenpraktijk Dokwerk in Klazienaveen. Bij het zien van de campagne ‘Drenten voor elkaar’ nodigde Marjolein Cox de wethouder Volksgezondheid uit. Om samen bij de start van de griepvaccinatie aandacht te vragen voor het belang van de maatregelen om verspreiding van corona te stoppen. De paraplu’s helpen voorkomen dat mensen bij regen dicht op elkaar gaan staan op een schuilplek. De teksten op de paraplu wijzen op het ‘ruimte geven’ aan elkaar.

Het coronavirus raakt ons allemaal en is helaas dit keer ook in onze gemeente volop aanwezig in ons leven. Raymond Wanders: ‘Het is niet gemakkelijk om minder ontmoetingen te hebben en te leven met minder bewegingsvrijheid. Toch is het nodig, om elkaar te beschermen en ervoor te zorgen dat de mensen in de zorg niet nóg meer overbelast worden.’ Marjolein Cox: ‘We moeten het samen volhouden want het virus is nog steeds bezig met een opmars. Het is goed te zien dat er veel mensen een griepprik halen om zo gezond mogelijk de winter in te gaan. Om Corona een halt toe te roepen, is het ook belangrijk de maatregelen te blijven toepassen’. Inge de Jonge (praktijkmanager) en teamleden van M&GEZOND! ondersteunden bij het uitdelen van de paraplu’s. M&GEZOND! is de ‘paraplu’ voor gezondheidsinitiatieven voor, door en mét inwoners. 

Campagne Drenten voor elkaar
Met de campagne Drenten voor elkaar delen we waarom we meedoen aan de strijd tegen het virus. We doen dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Bekenden en onbekenden. Leef de regels na en geef elkaar de ruimte. Dan is er straks weer meer vrijheid voor iedereen. Doe jij ook mee? Laat op www.drentenvoorelkaar.nl weten waarom het voor jou belangrijk is om je aan de maatregelen te houden!

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!